Huskeliste

Du har 0 titler på huskelisten.

Vis huskeliste

Starten av innholdet

Lokalhistorie


Fotosamlingen
Gamle bilder fra Gjesdal kommune, Rogaland, Norge. På 1980-tallet ble det samlet inn ca. 1.500 gamle bilder fra Gjesdal. Innsamlingene ble gjort i disse kretsene.

1984: Kyllingstad og Søyland
1986: Gjesdal
1988: Oltedal
1989: Ålgård
1990: Dirdal, Gilja og de andre bygdene i indre del av kommunen

Widerøsamlingen. Skråfotoarkiv av flyfoto tatt av Widerøe over Gjesdal kommune.  De fleste er tatt 1956, men her er og fotografi fra 1951, 1953 og 1954.

Fotosamling etter Tore Arneson. I 2011 fikk Gjesdal folkebibliotek donert fire fotoalbum av en etterkommer av Tore Arneson. Et utvalg fra disse fotoalbumene vil bli gjort tilgjengelig på nett. Fotoalbummene er også tilgjengelige for publikum fysisk i biblioteket.

Nasjonalbiblioteket har også bilder fra Gjesdal, se de her i Galleri Nor.

Det er lagt inn emneord på bildene: f.eks. "biler", "skolehistorie", "tekstilindustri", "DFU" + sted- og personnavn. Emneordene er alltid skrevet på bokmål og alltid i flertall (eks.: "sauer", "sanitetsforeninger", "speidere"). Beskrivelsen av bildet er ellers i den formen som ble brukt på fotokortet under innsamlingen, - noen ganger på bokmål og noen ganger på nynorsk.


Bestille bilder fra fotosamlingen vår: Statsarkivet i Stavanger har negativer til alle bildene våre. Dersom du vil kjøpe en kopi, kan du ta kontakt med oss på Gjesdal folkebibliotek så bestiller vi fra arkivet. Det vi trenger er det nummeret på bildet.

 

Lokalhistorie i biblioteket

Slektsgranskning på nett

Fra fotosamlingen

Her er gode lenker både for deg som er nystartet med slektsgransking og for den mer drevne.

Litteratur om Gjesdal

Tatt rundt 1920

Du finner bøker om Gjesdal i biblioteket, men også på nett.

Lokalhistoriske bøker: Gjesdal

Fra lokalsamlinge

Lokalhistoriske bøker om Gjesdal i vår samling