Huskeliste

Du har 0 titler på huskelisten.

Vis huskeliste

Starten av innholdet

Hjelp innloggning

Alle som har lånekort hos biblioteket kan logge på her. Du vil da få full tilgang til tjenestene biblioteket tilbyr, som foreksempel fornying, reservering, kommentere innhold, laste ned e-bøker eller musikk, og søke i eksterne databaser

Hvordan logger jeg på?

Øverst til høyre kan du klikke på ”logg inn”. Der kan du skrive inn brukernavn og passord. Denne brukerkontoen må opprettes.

Hva gjør jeg først?

For å kunne logge seg på bibliotek siden, du må først opprette din egen brukerkonto . Det du trenger er lånekort og pinkode. Å opprette brukerkonto er to enkle trinn
Trinn 1: Skriv inn lånekortnummer og pinkode.
Trinn 2: Velg et brukernavn og passord
Brukernavn kan være lånenummer, e-postadresse eller navn.
Å lage passord som både er vanskelige å gjette og lette å huske er en kunst. Tips er å enten bruke første bokstav i hvert ord i en setning sammen med et årstall: "Biblioteket Er Demokratiets Søyle Og Flyttet i 01" gir passordet "BEDSOGF01". Eller du kan ta fire vanlige ord som ikke har noe med hverandre å gjøre: "Eple Gummi Karusell Smalhus"" og dersom du da ser for deg et eple av gummi på en karusell i et smalhus, vel så har du husket det.
Du kan også i de fleste tilfeller la nettleseren huske innloggingsdetaljer.
Du kan deretter logge på med din nye bruker.

Hvordan får jeg en PIN-kode?

Dersom du ikke har fått eller har glemt PIN-koden, men har registret epostadressen din i biblioteket kan du få PIN-kode tilsendt fra her: Ny pinkode .
Om du ikke har registret epost så må det ordnes på biblioteket.

Hvorfor bruker du en pålogging?

Når du er innlogget kan du se hvilke lån du har, du kan fornye bøker og du kan reservere bøker. Videre kan du trekke fram bøker du har likt for å hjelpe andre å finne fram til gode bøker, med å skrive kommentar eller rangere det. Etter hvert vil også e-bøker bli tilgjengelige her. Det er også mulig å legge flere kort til en bruker, for eksempel kan du legge inn alle i familien sine lånekort på en bruker og dermed lett ha oversikt over hvem som har lånt hva.

Må du logge på?

Nei, du velger om du vil være logget inn eller ikke. Innlogging på nettsiden gir deg flere tjenester, men du kan fritt søke i hele katalogen, lese de fleste tekster og ta kontakt med oss uten å være pålogget.

Hvis jeg glemmer passordet eller PIN-kode, hva gjør jeg?

Du kan få et nytt passord via e-post ved å klikke på linken "Glemt passord". Ny pinkode kan du få på e-post om denne er registrert hos biblioteket: Ny pinkode

Se også vår bruksanvisning med bilder her: Slik bruker du den nye nettsiden.